Home Nieuws Publiekslieveling Olivier Boscagli zag de hunkering van dichtbij: ‘Eén van de beste...

Publiekslieveling Olivier Boscagli zag de hunkering van dichtbij: ‘Eén van de beste beslissingen van m’n leven’

13915
0

Olivier Boscagli is al vijf jaar PSV’er en zag de club afgelopen seizoenen worstelen met de landstitel.

De Franse verdediger werd in Eindhoven een ware publiekslieveling en merkt dat de fans zijn spel enorm waarderen. Inmiddels pakte de verdediger al het nodige zilverwerk met PSV maar die titel moest en zou op zijn erelijst gezet worden. En zo geschiedde. Juist in de kampioenswedstrijd scoorde Boscagli ook nog eens een belangrijke treffer, waarmee hij zijn ploeggenoten op weg naar de zege hielp. De Fransman zag dat de hunkering naar titel nummer 25 enorm was.

“Je krijgt onbedoeld toch wat twijfels. Ik had me echt voorgenomen ooit kampioen te worden met deze club. Elk jaar kwamen we een stapje dichterbij, dat we het nu geflikt hebben, is een hele grote opluchting. Zes jaar zonder landstitel is voor PSV een moeilijke periode. Het waren voor mij ook vijf hele lange jaren. In het begin had ik echt moeite met de cultuur hier, maar dat ik na vijf jaar eindelijk met de schaal sta, is fantastisch”. aldus Boscagli in gesprek met Omroep Brabant.

Enkele jaren geleden was het toch allemaal wat minder met de Fransman bij PSV. Het had het niet veel gescheeld of Boscagli was in 2020 alweer vertrokken naar een andere club. Boscagli speelde niet veel en twijfelde over zijn toekomst bij PSV. “Toch besloot ik voor mijn kans te gaan. Na drie supercups, twee KNVB-bekers en nu de landstitel kan ik wel zeggen dat dat een van de beste beslissingen van mijn leven is geweest.”

Boscagli voelt zich erg prettig in Eindhoven. Twee jaar geleden werd hij voor het eerst vader van zoon Pablo en in maart van dit jaar kwam daar een dochtertje bij. “Het is jammer dat zij niet veel mee zullen krijgen van het kampioensfeest. Maar als ze hier over een paar jaar lopen dan hoop ik dat ze mij op foto’s in en rond het stadion gaan terugzien. Dan kan ik zeggen: ‘Papa is een kampioen.'”

De fans hebben de verdediger in hun hart gesloten en er gaat bijna geen wedstrijd voorbij waarna de Fransman niet zijn shirt weggeeft. Boscagli woont in het centrum van Eindhoven en koestert de band met de fans. “De supporters maken de club. Een shirtje weggeven is voor mij een kleine moeite, maar ik ben vooral blij dat we ze nu een landstitel kunnen geven. Dat heeft nog meer waarde.”

Zelf was hij als kind groot fan van AS Monaco waarmee hij ook pieken en dalen beleefde. “Daarom snap ik de hunkering van de fans heel goed. Zij werken keihard om elke week weer naar ons te kunnen komen kijken. Het was terecht dat ze de afgelopen jaren niet altijd tevreden waren, maar ik hoop dat dit veel goedmaakt”, aldus Olivier Boscagli, die nog niet weet waar zijn toekomst ligt.

De club gaat binnenkort het gesprek aan met de verdediger, die met alle liefde en plezier bij PSV wil blijven maar tegelijkertijd weet dat het snel kan keren in de voetballerij. Op dit moment worden er meerdere clubs genoemd voor Boscagli. Napoli, Atlético Madrid en een aantal Franse clubs waaronder Olympique Lyon worden genoemd voor Boscagli, die PSV zo’n 25 miljoen euro zou moeten kunnen gaan oplveren.


Vorig artikelKenneth Perez ziet alleen maar voetbal
Volgend artikelPSV-scouts woensdagavond naar Club Brugge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in