Home Nieuws Zwaar vuurwerk ontploft in hand PSV-supporter: ‘‘Ik mis tweeënhalve vinger’

Zwaar vuurwerk ontploft in hand PSV-supporter: ‘‘Ik mis tweeënhalve vinger’

1120
0

Voor de 49-jarige PSV-fan Appie sloeg het noodlot zondagmiddag toe tijdens het kampioensfeest van PSV.

De beelden gingen viraal van de supporter toen er zwaar vuurwerk in zijn hand ontplofte. Appie raakte daarbij drie vingers kwijt. De man ligt momenteel nog in het ziekenhuis.

Op een foto die wordt gedeeld op social media is te zien dat zijn rechterhand helemaal in het verband zit. “Ik mis mijn wijsvinger, middelvinger en mijn halve duim”, vertelde hij tegenover RTL Nieuws.

Vanuit het ziekenhuis vertelt hij aan de telefoon aan RTL Nieuws in welke nachtmerrie hij gisteren terechtkwam. In Eindhoven vierde PSV het landskampioenschap na de 4-2 overwinning op Sparta Rotterdam. Appie was daar bij en had naar eigen zeggen flink gedronken. “Het was echt een feestje”, zegt hij.

Appie zegt dat hij zwaar vuurwerk in handen kreeg van een omstander. “Ik dacht dat ze mij een fakkel in mijn hand gaven, maar dat bleek een cobra te zijn.” Op beelden die voor het incident zijn gemaakt is te horen dat iemand ‘Hier heb je zo’n fakkel!’ roept.

Vermoedelijk gaat dit om een ander moment, want op nieuwe beelden is duidelijk te zien dat Appie de Cobra zelf van de straat opraapt. Waarschuwing de beelden kunnen schokkend zijn:

“Ik had wel gehoord dat er veel schade was, maar had niet verwacht dat vingers er helemaal af zouden zijn”, geeft Appie aan. “Gelukkig hield ik de cobra boven mijn hoofd en niet bij mijn gezicht, want dan had het nog veel slechter af kunnen lopen”, zegt hij. “Het is ondanks zeer sterke pijnstillers allemaal heel erg pijnlijk”, zegt Appie. “De twee vingers die ik nog over heb kan ik nog een klein beetje bewegen.”


Vorig artikelStadhuisplein is nu al vol | Rik Elfrink toont timelapse video van menigte
Volgend artikelBrands onthult: álle PSV-medewerkers mogen door landstitel uitkijken naar financiële bonus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in