Home Nieuws Dit is waarom Johan Bakayoko de duurste PSV’er ooit wordt

Dit is waarom Johan Bakayoko de duurste PSV’er ooit wordt

1500
0

Johan Bakayoko kon in de zomer van 2023 voor 35 miljoen euro exclusief bonussen naar Brentford, maar koos voor een langer verblijf bij PSV.

Marcel Brands nam destijds genoegen met het bod van de Premier League-club, maar dat is een klein jaar later wel anders. “De laatste weken is hij weer enorm op dreef. Unstoppable”, zo zei de algemeen directeur eind april in Goedemorgen Eredivisie. “Hij is niet goedkoper geworden.”

Bakayoko was dit seizoen al goed voor 13 goals en 14 assists in 45 officiële duels. De Belgische vleugelaanvaller heeft nog twee competitiewedstrijden om zijn indrukwekkende statistieken verder op te vijzelen.

Hirving Lozano werd in 2020 de duurste uitgaande transfer van PSV toen hij voor 45 miljoen euro naar Napoli vertrok. De kans is zeer reëel dat Bakayoko dit record gaat verbreken, zo schetst ESPN.

Europese (top)clubs hebben namelijk in het verleden met geld gesmeten voor spelers met zijn profiel. Zeker na een succesvol toernooi als het EK”, klinkt het.

“Of het nou landgenoot Jérémy Doku of oud-ploeggenoot Cody Gakpo is. Jonge spelers die international zijn, kunnen dribbelen, snel zijn, diepgaan en ook nog eens rendement hebben, zijn zeer gewild. En duur. Voor minder dan veertig miljoen euro nemen beleidsbepalers de laatste tijd hun telefoon niet eens op.”

De nog altijd pas 21-jarige Bakayoko beschikt over een contract tot medio 2026. ESPN is zeker van zijn zaak en durft stellig te beweren: “Bakayoko wordt de duurste uitgaande PSV’er ooit.”

 

 


Vorig artikelVIDEO | De eerste Platte Kar reeds onderweg naar Eindhoven
Volgend artikelVan Hanegem benoemt beste én slechtste speler PSV | De Kromme snapt niks van lof voor Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in