Home Nieuws Marciano Vink noemt PSV’er die meekan bij Barcelona: ‘Hij is tien keer...

Marciano Vink noemt PSV’er die meekan bij Barcelona: ‘Hij is tien keer beter’

5227
0

Marciano Vink adviseert PSV om de optie tot koop in het huurcontract van Sergiño Dest te lichten.

De vleugelverdediger wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona, maar scheurde begin deze maand zijn voorste kruisband af. Dest komt heet het kalenderjaar 2024 niet meer in actie, maar toch zou Vink de koopoptie, die naar verluidt tien miljoen euro bedraagt, ‘blindelings’ activeren.

“Ja, ook met de blessure. Honderd procent. Wat die jongen kan… Ik heb Barcelona gisteren (zaterdag, red.) weer gezien en ik heb ze ook in de Champions League gezien. Daar staat ene Cancelo, nou… Ik zeg niet dat hij de veters van Dest niet mag strikken, maar Dest is tien keer beter in aanvallend opzicht en verdedigend scheelt het echt niet zo veel.”

Vink kijkt er niet vreemd van op als Dest na zijn revalidatie weer een kans bij Barcelona krijgt. “Waarom zou je zo’n jongen niet terug willen halen? Ik denk dat PSV moet toeslaan, nu hij geblesseerd is en misschien wel hier wil revalideren. Hier kan hij dan sterker worden en wedstrijdritme opdoen, zonder de achterlijke concurrentie die je bij Barcelona hebt. Dan kan hij langzaam terugkeren op het oude niveau. Dus PSV: toeslaan.”

Na het behalen van de landstitel ging Dest voor de camera van ESPN zelf ook in op zijn sportieve toekomst. “Dat is iets wat de tijd zal moeten leren. Ik moet me nu focussen op mijn herstel. In de zomer zien jullie het vanzelf wel”, zei hij.

Verslaggever Milan van Dongen vroeg de verdediger vervolgens wat het met hem deed dat PSV hem graag definitief over wil nemen, ondanks zijn zware knieblessure. “Dat maakt me wel trots, dat een club zoveel geloof en vertrouwen in je heeft. Dat is gewoon top. Of ik het zelf ook wil? Haha, je probeert me erin te luizen hè! Gaat niet lukken, gaat niet lukken. Ik ben scherp”, lachte de Amerikaans international.

 


Vorig artikelAfgunst druipt van Van Hanegem af: ‘Beste PSV ooit? Ontzettend overdreven’
Volgend artikelArne Slot lovend over Peter Bosz: ‘PSV in alles beter dan Feyenoord’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in