De 25 landstitels van PSV op een rij: van het eerste Philips-succes tot ‘Bosz-ball’

TijdlijnLandskampioenschap nummer 25 is een feit voor PSV. Maar op welke manier veroverde PSV de vorige 24 titels? Hoe een door Philips opgerichte sportvereniging een wereldse uitstraling heeft gekregen. Een overzicht: van Jan van den Broek en Coen Dillen tot Willy van der Kuijlen, en van Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij tot het wonder van Jetro Willems.

  1. Jong PSV sluit met heel knap resultaat af bij ADO: nieuwe talenten krijgen speeltijd
    PREMIUM

    Jong PSV sluit met heel knap resultaat af bij ADO: nieuwe talenten krijgen speeltijd

    Jong PSV heeft vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen ADO een uitstekend resultaat geboekt. De beloften wisten dankzij twee goals van Mohamed Nassoh én een goal van invaller Joël van den Berg drie punten uit het vuur te slepen (2-3). Nassoh vertrekt na dit seizoen naar Sparta, maar heeft zich de afgelopen weken allerminst onbetuigd gelaten. Hij verkeerde in topvorm. Bij Jong PSV zaten een paar nieuwe namen bij de selectie en kreeg onder meer middenvelder Van den Berg speeltijd.
    Eindhoven
  2. Drommel wil weer meer keepen en sluit vertrek bij PSV niet uit: ‘Ik sta er open voor’
    PREMIUM

    Drommel wil weer meer keepen en sluit vertrek bij PSV niet uit: ‘Ik sta er open voor’

    Keeper Joël Drommel stond zondag op doel in het duel van PSV, omdat trainer Peter Bosz vond dat hij het verdiende om te spelen. De doelman kon terugkijken op een redelijke wedstrijd, waarin hij eenmaal moest vissen. PSV maakte een landerige indruk en kon pas in de slotfase echt aandringen. Daardoor bleven in Sittard twee punten liggen, die PSV naar een record hadden kunnen brengen. Drommel vond dat zonde en blikte desgevraagd terug op zijn seizoen.
    Eindhoven
  3. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    3

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”