Teze deelde mee in de feestvreugde
Volledig scherm
Teze deelde mee in de feestvreugde © ANP
PSV PSV
4
EINDE
2
Sparta Rotterdam SPA
  • 19' Goal Saïd Bakari
  • 26' Goal Johan Bakayoko
  • 67' Goal Olivier Boscagli
  • 78' Goal Jordan Teze
  • Metinho Goal 8'
  • Olivier Boscagli Goal 29'

Eindhoven kan los, PSV kampioen na doelpuntrijke zege op Sparta: 'Hier in het zuiden!’

Het feest kan losbarsten in Eindhoven: PSV heeft zich zondagmiddag voor het eerst sinds zes jaar weer tot landskampioen van Nederland gekroond. Ondanks een moeizaam begin werd Sparta met 4-2 verslagen in het Philips Stadion. Daarmee bewees PSV opnieuw dat er geen maat staat op de ploeg.

  1. Boessen neemt met opgeheven hoofd afscheid van PSV en is in overleg met nieuwe club: ‘Dit geeft heel veel energie om door te gaan’
    PREMIUM

    Boessen neemt met opgeheven hoofd afscheid van PSV en is in overleg met nieuwe club: ‘Dit geeft heel veel energie om door te gaan’

    Een flinke portie vuurwerk en een enorme cup in het stadion van Crystal Palace hadden woensdagavond voor Jong PSV moeten zijn. De beloften kregen in de finale van het toernooi om de Premier League International Cup kans op kans en leken de tegenstander simpel te gaan kloppen. Het was een hoofdprijs geweest voor scheidend trainer Wil Boessen en zijn team, maar het mocht tóch niet zo zijn. De coach vertrekt desondanks met een goed gevoel bij PSV, waar hij twee jaar ervaring opdeed bij een topclub. ,,Het was geweldig om hier te mogen werken.”
    Eindhoven
  2. PSV licht aankoopoptie op Dest voorlopig tóch niet: dit is waarom en hoe het verhaal nu verdergaat
    PREMIUM

    PSV licht aankoopop­tie op Dest voorlopig tóch niet: dit is waarom en hoe het verhaal nu verdergaat

    PSV heeft besloten om de aankoopoptie op de zwaar geblesseerde linksback Sergiño Dest (23) na goed overleg met alle partijen voorlopig nog niet te lichten, bijzondere ontwikkelingen daargelaten. De Eindhovense club zit sowieso nog wel in de wachtkamer om de linksback in het begin van volgend jaar vast te leggen, mits zijn herstel goed is verlopen. Dest is volgend jaar transfervrij, tenzij hij zijn contract in Spanje verlengt of voor een andere club zou kiezen. Waarom kiezen partijen voor deze gang van zaken?
    Eindhoven