Home Nieuws Rik Elfrink stipt ‘zuurste moment’ van het prachtige seizoen van PSV aan

Rik Elfrink stipt ‘zuurste moment’ van het prachtige seizoen van PSV aan

2593
0

Als PSV zich zondag tot kampioen van Nederland kroont kan het terugkijken op een historische prestatie, zo concludeert clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

De ploeg van trainer Peter Bosz speelde bijna het gehele seizoen oogstrelend en aanvallend voetbal, dat tot een duizelingwekkend doelsaldo leidde.

De defensie stond in de Eredivisie vrijwel altijd als een huis, terwijl de tegenstanders door de enorme Eindhovense aanvallende stootkracht veelvuldig op grote nederlagen werden getrakteerd.

Elfrink heeft complimenten over voor heel wat spelers “Het moderne clubicoon Luuk de Jong fleurde onder Bosz helemaal op, Joey Veerman groeide uit tot chef voetbal, Jerdy Schouten werd de eindbaas van de telefooncentrale.”

De journalist zag Noa Lang PSV bovendien ‘een kickstart bezorgen’. “Hij mag zich na veel blessureleed volgend jaar revancheren. Jordan Teze verdient meer credits voor zijn constante prestatie en is aanvallend gegroeid, Olivier Boscagli gaf de ploeg vaak een portie pk’s aan de bal.”

Het zijn slechts een handvol spelers die door Elfrink bewierookt worden. De clubwatcher staat tot slit ook stil bij Sergiño Dest, die onlangs een zware knieblessure opliep. “Hij was de cruciale schakel die PSV aan de linkerkant soms heel hard nodig had. Zijn zware en onfortuinlijke blessure is misschien wel het zuurste moment van dit prachtige seizoen voor PSV.”


Vorig artikelSchoonzoon Earnest Stewart hoopt kampioensfeest PSV met Sparta te verpesten
Volgend artikelDit is de vermoedelijke basiself voor de kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in