Home Nieuws Mossou wijst naar Mark van Bommel: ‘Zelfs bij PSV is hij niet...

Mossou wijst naar Mark van Bommel: ‘Zelfs bij PSV is hij niet bij iedereen even populair’

1677
0

Mark van Bommel is bezig aan zijn laatste weken als trainer van Royal Antwerp, zo meldde Fabrizio Romano vrijdagmiddag.

Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, geeft hoog op van de oefenmeester, die hij als een voormalig topspeler beschouwd.

“Kampioenschappen met PSV en Bayern München, grote successen, de WK-finale van 2010, irritante overtredingen, mekkeren tegen de scheidsrechter”, vertelt Mossou in het item Panenka van het AD. “Hij is een man die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Zelfs bij PSV is hij niet bij iedereen even populair, dat maakt Mark van Bommel een schitterend karakter in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.”

Van Bommel was ook werkzaam als trainer bij PSV, maar wist in het anderhalve jaar dat hij er aan het roer stond geen prijzen te pakken. Mossou denkt dat bij PSV iedereen dacht dat Van Bommel de perfecte trainer was.

“Maar hij wilde iedereen zó kort op de huid zitten, dat mensen er gek van werden. Daar moet hij wel van geleerd hebben, want bij Antwerp heeft hij een historische prestatie neergezet. Ik hoop ook echt dat hij nog een geweldige trainerscarrière krijgt en dat hij over een paar jaar trainer wordt van Bayern München of AC Milan.”

Mogelijk krijgt Van Bommel die kans al eerder, zowel Bayern als Milan, clubs waar hij in het verleden speelden, zijn namelijk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Zlatan Ibrahimovic drong onlangs nog aan op de komst van de Nederlandse oefenmeester.

“Dat het zo goed klikt tussen Zlatan en hem is ook typisch Van Bommel. Mensen gaan uiteindelijk inzien: hij is misschien een lul, maar wel een geweldige lul om in m’n team te hebben”, aldus Mossou.


Vorig artikelFC Barcelona heeft grootse plannen: Catalanen willen Xavi Simons terughalen
Volgend artikelSchoonzoon Earnest Stewart hoopt kampioensfeest PSV met Sparta te verpesten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in