Home Nieuws Ook Daniel Schwaab heeft zes jaar gewacht | Duitse verdediger niet op...

Ook Daniel Schwaab heeft zes jaar gewacht | Duitse verdediger niet op de hoogte van ‘regels’ rond uitreiking schaal

10938
0

PSV werd in het verleden vaak genoeg in een uitwedstrijd landskampioen, alwaar het dan ook meteen de kampioensschaal kreeg uitgereikt.

PSV werd ook eens een tweetal keer onverwacht landskampioen, waar velen toen dachten dat de titel eigenlijk naar of Amsterdam in 2007 en 2016 zou gaan, dan wel naar Alkmaar wat betreft de ontknoping van seizoen 2006-2007. Het gevolg: het uitreiken van een heuse replica-schaal. In het voorjaar van 2007 zond de KNVB een replica-schaal naar Tilburg en een replica-schaal naar Eindhoven want AZ stond er bij het begin van speelronde 34 immers het beste voor.

Zo ontving het PSV van 2016, seizoen 2015-2016 welteverstaan, de schaal op een parkeerplaats net onder Arnhem nadat de ploeg in Zwolle enigszins onverwacht de titel had veroverd. De laatste keer dat PSV de kampioensschaal uitgereikt kreeg was in april 2018. Inmiddels 6 jaar geleden versloeg het PSV van trainer Cocu de concurrent uit Amsterdam met 3-0 en kreeg zoals te doen gebruikelijk de schaal meteen na afloop van de wedstrijd uitgereikt door de KNVB.

Daar bleek Daniel Schwaab destijds totaal niet van op de hoogte te zijn. Dat zegt de Duitse verdediger, inmiddels gestopt met professioneel voetbal, in gesprek met De Telegraaf. “Ik wist van tevoren niet dat meteen ook de kampioensschaal zou worden uitgereikt. In Duitsland werkt dat anders, dus dat was een grote verrassing voor mij”, legt Schwaab in gesprek met De Telegraaf uit.

Op de vraag van Jeroen Kapteijns van De Telegraaf of de Duitser verbaasd is dat het zes jaar geduurd heeft voordat PSV de titel weer heeft gepakt, antwoordt Schwaab dat het inderdaad te lang geduurd heeft en dat hij dat op voorhand, in 2018 na de laatste landstitel niet verwacht had. De Duitser volgt PSV nog altijd op de voet en wacht ook al zes jaar op de eerste landstitel na het succes van 2018. De zichzelf immer keurig verwoordende Duitser, universitair geschoold, wijst ook naar de magere jaren na 2018 onder Mark van Bommel en Roger Schmidt.

“Dat had ik zeker niet verwacht. Die eerste jaren zonder titel, onder Mark van Bommel, heb ik zelf nog meegemaakt. Daarna kwam er met Roger Schmidt toch echt een goede trainer. Dan verwacht je niet dat het zo lang duurt”, aldus de inmiddels 35-jarige Schwaab, die zijn voetbalcarrière inmiddels heeft beëindigd en samen met zijn vrouw en drie zonen in het Zwarte Woud in het zuid-westen van Duitsland woont. Schwaab is tegenwoordig werkzaam in de jeugdafdeling van SC Freiburg.


Vorig artikelRoger Schmidt én Mark van Bommel belangrijke kandidaten voor trainerschap FC Bayern München
Volgend artikelNuchtere Peter Bosz geeft toe aan emoties nu de titel nadert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in