Home Nieuws Johan Bakayoko verrast door uitspraak Marcel Brands

Johan Bakayoko verrast door uitspraak Marcel Brands

10677
0

We moeten vooral oppassen dat we Johan Bakayoko niet richting ‘de uitgang’ praten want het gaat al maanden over een bijna zeker vertrek van de Belgische international.

Dat een uitgaande transfer van Johan Bakayoko allerminst zeker is, lijkt de Belg steeds opnieuw en opnieuw te bevestigen. Uiteraard wordt het lastig de Belg voor PSV te behouden maar de hoofdrolspeler zelf is al weken zo niet maanden niet zeker dat dit zijn laatste seizoen bij PSV is. Eerder zei Earnest Stewart al dat een transfer van Bakayoko niet tegen te houden is. Die uitspraak verbaasde de Belg.

Marcel Brands bleek afgelopen week iets terughoudender te zijn maar benadrukte wel dat het lastig wordt als er grote clubs op de deur gaan kloppen. Bakayoko en zijn familie plus zaakwaarnemer lijken in tegenstelling tot de meeste zaakwaarnemers wel degelijk anders in elkaar te steken en juist niet op zoek te zijn naar een zogenaamde snelle carriere. Daarmee is nog niet gezegd dat de Belg bij PSV blijft deze zomer maar een vertrek is allerminst zeker te noemen.

De Belgische international werd deze week wel uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. Bakayoko wist naar eigen zeggen al snel dat het een bijzonder seizoen kon worden. “Dat begon al bij Rangers in de voorronde van de Champions League. Toen dacht ik al: ja, we hebben wel wat. Op trainingen vind ik het algemene niveau zó hoog”, zegt Bakayoko in gesprek met ESPN. “Het is een vriendenclub, het is leuk. En er is zoveel kwaliteit in de groep. Het is gewoon goed.”

Bakayoko had vorige zomer al de kans om te vertrekken, maar besloot niet voor niets te blijven. Engelse clubs deerden Bakayoko niet. “Ik kon dit niet missen. Onmogelijk. Ik had zo’n voorgevoel”. Algemeen directeur Marcel Brands zei eerder al dat Bakayoko in ieder geval niet meer voor 35 miljoen mag vertrekken bij PSV. “Heeft hij dat gezegd? Ik weet echt niet wat ik daarop moet zeggen. Hij heeft zijn mening”, aldus de Belg als reactie op de uitspraken van Brands.

Bakayoko stelt wel dat Brands in de juiste richting zit. “Ik vergelijk mijzelf vaak met andere spelers. En dan zie ik wel dat ik hoog sta bij bepaalde dingen. En ook met mijn leeftijd, dat ik al veel speel. Ik vind alle bedragen in het voetbal belachelijk, daar niet van, maar als ik het vergelijk denk ik wel dat het kan kloppen.”

De Belg benadrukt desondanks dat hij niet is uitgeleerd in Nederland. “Je kunt altijd nog leren en zeker met zo’n trainer”, zegt hij over Peter Bosz. “Zo’n trainer heeft me dit seizoen wel heel veel gebracht. Ik zie in mijn spel, in alle kleine details, dat ik beter ben geworden. In het drukzetten, in het omschakelen.”


Vorig artikelPSV opnieuw genoemd voor Sporting-verdediger Jeremiah St. Juste
Volgend artikel10 opties voor het doelpunt van de maand april, waarbij één doelpunt de status ‘bijzonder’ krijgt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in