Home Nieuws De Mos krijgt er geen genoeg van en verwacht zondag nieuwe galavoorstelling...

De Mos krijgt er geen genoeg van en verwacht zondag nieuwe galavoorstelling met ‘Champagnevoetbal’: ‘Elf Boszjes op het veld’

796
0

Aad de Mos gaat er wekelijks voor zitten want de Haagse analist is en blijft lyrisch over het voetbal dat PSV onder Peter Bosz laat zien.

De Mos geloofde voor de wedstrijd in en tegen sc Heerenveen al in een stevige overwinning van de ploeg van Bosz en die voorspelling kwam dan ook uit. Dat de Haagse analist daar dan nogmaals graag naar verwijst, is een bekend gegeven. In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt De Mos dat hij met met volle teugen heeft genoten van het ‘champagnevoetbal’ dat PSV uit bij sc Heerenveen op de mat legde.

De Mos gebruikt zijn nieuwe bewoordingen over het voetbal dat de ploeg van Peter Bosz op de mat legt maar al te graag. Champagnevoetbal is precies dat wat Peter Bosz de fans voorschotelt. De oud-trainer vindt dat Peter Bosz er volledig in is geslaagd om zijn denkwijze over te brengen op de spelersgroep en prijst het werk van Bosz bij PSV de hemel in.

“Dan komt alles ineen. Ze hebben fantastisch voetbal gespeeld. Tegen AZ-thuis was het al champagnevoetbal. Dan krijgen ze tien dagen rust, en zijn ze helemaal bevrijd. Dan krijg je zo’n galavoorstelling. De kroon op het werk van Peter Bosz. Vanaf dag één heeft Peter Bosz zijn manier van voetballen duidelijk gemaakt, en de spelers zijn het meer gaan begrijpen. Ik heb weleens het idee dat er elf Boszjes op het veld lopen. Dat is het hoogste wat je kunt bereiken als trainer, dat de spelers kunnen vertalen wat jij ze aanleert.”

Komende zondag kan PSV, dat Sparta op bezoek krijgt, officieel kampioen worden. “Dit is een glansrijk seizoen”, aldus De Mos, die denkt dat er nog veel meer moois aan de horizon gloort als iedereen doet wat er gedaan moet worden. En dat is bij de les blijven en niet verzadigd geraken. “PSV moet nu alweer over het seizoen heen kijken. Wat gaat er gebeuren in de transferperiode? Dat is nu het allerbelangrijkste.”


Vorig artikelMLS-club concreet voor Hirving Lozano | Gesprekken over transfer Lozano zijn gaande
Volgend artikelGuus Hiddink vindt iets van gedrag Noa Lang: ‘Qua instelling toch te veel zijn eigen gang kunnen gaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in