Home Nieuws Belgische media kritisch op Van Bommel, die ook als nieuwe Feyenoord-trainer wordt...

Belgische media kritisch op Van Bommel, die ook als nieuwe Feyenoord-trainer wordt gezien: ‘Verleden bij PSV geen obstakel’

1549
0

Het huidige seizoen van Royal Antwerp FC dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De Antwerpse club heeft alleen de bekerfinale nog om voor te spelen maar is verder kansloos in de titelstrijd.

Afgelopen weekend zag Mark van Bommel de Belgische landstitel definitief uit zicht verdwijnen na een forse nederlaag op bezoek bij de koploper, Union Sint-Gillis.

Antwerp verloor zondag met maar liefst 4-1 van Union Sint-Gillis en die nederlaag betekent dat Van Bommel zeker geen landskampioen meer zal gaan worden. Op 9 mei staat de bekerfinale op het programma. Ook daarin is Union de tegenstander. Wel zou dit weleens de laatste wedstrijd van Mark van Bommel als hoofdtrainer van Antwerp kunnen zijn. Geruchten gaan dat Van Bommel en Antwerp uit elkaar gaan aan het einde van dit seizoen.

Dat heeft ook met de eigenaar van Royal Antwerp te maken want de grootaandeelhouder zou de nodige schulden bezitten waardoor de club uit de tweede stad van Belgie financieel minder slagkracht zal gaan krijgen, denken Belgische media. De Belgische kranten zijn de laatste weken al wat kritischer op Van Bommel en de prestaties van Antwerpen. Het stoppen van de samenwerking tussen Mark van Bommel en Royal Antwerp zou voor alle partijen niet zo’n slechte oplossing zijn, denken sommige kranten te melden.

Zlatan Ibrahimovic kijkt daar in ieder geval naar uit want de oud-topspits ziet Van Bommel graag trainer worden van AC Milan. Dat heeft de Zweed de clubeigenaren van AC Milan laten weten in een adviserend onderhoud.

‘We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Daar moet je mee leren omgaan. Bij ons moeten het plan én de instelling helemaal kloppen en moeten we ook een beetje geluk hebben. Op de dagen dat alles mee zit, kunnen we van iedereen winnen. Dat is gewoon zo. Alleen… Het is niet gebeurd, hé’, zei Van Bommel na afloop van de 4-1 nederlaag tegen Union Sint-Gillis in Belgische media.

Aanvoerder Toby Alderweireld is nog altijd groot fan van Mark van Bommel en ziet de samenwerking het liefste gecontinueerd worden.sprak woorden van gelijke strekking. ‘Veel is er niet gesproken in de kleedkamer. We moeten met z’n allen naar één en hetzelfde doel kijken en dat is nu de bekerfinale. Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als vorig seizoen, toen we met 1-1 gelijk speelden tegen Union. “Dit was onze kans. De titel ontglipt ons”, dacht ik toen. Een week later hebben we sterk geantwoord in Genk en pakten we de titel. Die drive en motivatie moeten we nu ook vinden’, aldus de aanvoerder van dienst over de trainer die plotseling ook als trainer van Feyenoord wordt gezien.

Weekblad Voetbal International stelde afgelopen weekend een lijst met kandidaten op en noemde ook de naam van Mark van Bommel als nieuwe trainer voor Feyenoord. “Een prikkelende gedachte”, zei PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International.

‘Zijn naam ging eerder rond in Saoedi-Arabië, terwijl Zlatan Ibrahimovic hem graag naar AC Milan ziet komen. Feyenoord biedt hem de kans te werken met een talentvolle spelersgroep en Champions League voetbal. Van Bommel voldoet hij met zijn ervaring als speler en trainer en door zijn prestaties aan alle belangrijke voorwaarden. Zijn verleden als speler van PSV zal een niet al te groot obstakel vormen. Van Bommel is met zijn karakter in staat veel te weerstaan’, aldus Voetbal International over Mark van Bommel en een eventuele toekomst bij Feyenoord.


Vorig artikelPSV zet in op komst drie nieuwe spelers
Volgend artikelTrotse clubmannen balen van verspilde miljoenen: ‘Kunstgebit meenemen en wegwezen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in