Home Nieuws Van der Vaart wijst naar Peter Bosz en haalt uit naar Marco...

Van der Vaart wijst naar Peter Bosz en haalt uit naar Marco van Basten in analyse over PSV

8758
0

Rafael van der Vaart liet zondagavond tussen de regels door weten wat hij van de analyses van Marco van Basten over PSV vindt.

De analist van Ziggo heeft er bijna een sport van gemaakt om de prestaties en het spel van PSV te ‘downsizen’. Al vrijwel het gehele seizoen gebruikt Van Basten het podium bij Ziggo om het spel van de ploeg van Peter Bosz te bekritiseren. Het is en blijft gissen naar de aanleiding dan wel reden daartoe maar hoe dan ook is de analist best ongeloofwaardig te noemen. Dat concludeerde Rafael van der Vaart zondagavond nadat de analist van Studio Voetbal zich al eerder verwonderde en uitsprak over de analyses van Marco van Basten over PSV.

“Als je ziet hoe Feyenoord bijvoorbeeld van achteruit opbouwt, dan zie je dat zij echt controleren en domineren van achteruit. Ze spelen tegenstanders uit, ze lokken tegenstanders en uiteindelijk komen ze met een meerderheid te staan op het middenveld en voorin. Het spel van achteruit is bij Feyenoord echt heel goed verzorgd. Ik vind dat bij PSV veel minder vast. Aanvallend gezien, opbouwend, vind ik Feyenoord veel sterker dan PSV”, zei Van Basten recent over beide ploegen.

“Het is redelijk bij PSV, maar het komt vooral vanuit de middenvelders en eigenlijk het meeste vanuit de aanvallers die bijzondere dingen doen”, vervolgde Van Basten zijn relaas. Van der Vaart bleek het toen overduidelijk al niet eens te zijn met Van Basten. “Ik vind het wel apart wat je nu zegt. Ik weet niet of wat je nu zegt, zo is. Je mag die mening hebben, maar PSV wint elke wedstrijd. PSV speelt ver vooruit, ze geven constant druk”, pareerde Van der Vaart de kritiek van Marco van Basten.

Zondagavond kwam Van der Vaart nog even terug op de kritiek van Marco van Basten. Voor Van der Vaart is het in ieder geval duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het sterke spel van PSV. Van der Vaart wijst naar Peter Bosz. “Ik heb wel het gevoel dat we een beetje onderschatten hoe goed hij is. Het is sowieso een trainer naar mijn hart, die eigenlijk zegt: ik wil geen kampioen worden, maar ik wil de mensen vermaken. Ik hou daarvan. Mensen zeggen altijd dat het om prijzen gaat, maar hij heeft nu een prijs mét mooi voetbal. Hij wordt écht onderschat. In Nederland krijgt hij heel vaak kritiek, dat ik denk: daar ben ik het niet mee eens”, zegt de analist bij de NOS.

Van der Vaart pareerde daarmee opnieuw de kritiek van Marco van Basten. “We zitten vaak samen bij Rondo en dan zegt hij: Feyenoord speelt het allerbeste voetbal. Maar Bosz wordt bijna ongeslagen kampioen. Dit is toch een waanzinnige trainer, die bij PSV echt iets neerzet”, aldus Van der Vaart.


Vorig artikelIbrahim Afellay lyrisch na voetbalshow in Heerenveen: ‘Met één pass speelt hij gewoon zeven spelers weg’
Volgend artikel‘Bij FC Bayern weten ze ook dat hij aardig kan voetballen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in