Home Nieuws Marcel Brands bevestigt contractaanbod voor André Ramalho

Marcel Brands bevestigt contractaanbod voor André Ramalho

685
0

Afgelopen week werd bekend dat PSV toekomst ziet in André Ramalho. Het contract van de Braziliaan is aflopend maar PSV wil de verdediger behouden.

En dus voegde de club afgelopen week al de daad bij het woord en bood het de Braziliaan al een nieuw contract aan. Redelijk vroeg besloot PSV dus al dat het de Braziliaan dus niet kwijt wil. Het mag als aannemelijk worden gezien dat de club aanstaande zomer alsnog een extra centrale verdediger zal gaan aantrekken omdat dit seizoen maar ook vorig seizoen al bewees dat Ramalho niet elke wedstrijd voor een basisplaats in actie zal komen.

Er valt nu eenmaal veel kritiek op de Braziliaan te beluisteren en dat zal volgend seizoen niet bepaald minder worden. Toch krijgt de verdediger ook veel lof toebedeeld. Niet iedere analist of voetballiefhebber is het eens met de kritiek op Ramalho. Zo nam ESPN-analist Mario Been het zondagmorgen op voor Ramalho. Been vindt het onterecht dat André Ramalho zo veel kritiek krijgt. De analist ziet in de Braziliaan vooral een rasechte verdediger, die het pure verdedigen verstaat.

“Er wordt wel vaak gedaan alsof hij helemaal niks kan”, vertelt Been over de kritiek op Ramalho. “Dat vind ik allemaal wel meevallen. Het is een échte verdediger. Natuurlijk is het niet de meest geniale, maar naast een speler als Olivier Boscagli, en je hebt daarvoor Jerdy Schouten en Joey Veerman waar je heel makkelijk de bal aan zou kunnen geven”, aldus Been.

Ook algemeen directeur Marcel Brands deelt de mening van Mario Been en uit zijn enthousiasme over de routinier. Brands belicht ook de kwaliteiten van Ramalho in de kleedkamer. “In tegenstelling tot wat veel media aangeven, heeft hij heel veel respect in de groep. Het is echt een leiderstype, een voorbeeld voor alle andere spelers en een top-prof. Je ziet wat je wilt zien, maar het is echt een hele degelijke en goede verdediger.”

Ramalho maakte in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro de overstap van Red Bull B Salzburg naar PSV. Sinds zijn transfer in de zomer van 2021 speelde Ramalho 125 keer voor PSV en scoorde hij zes keer. Dit seizoen speelde Ramalho al weer 43 duels voor PSV. Bij Goedemorgen Eredivisie bevestigde Marcel Brands dat PSV Ramalho inmiddels een nieuw contract heeft aangeboden maar dat gesprekken tussen Earnie Stewart en de Braziliaan nog lopende zijn.


Vorig artikelPSV denkt aan transfer Philippe Sandler
Volgend artikelPSV krijgt negatief advies over aantrekken Philippe Sandler, Marcel Brands reageert op nieuws over Sandler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in