Brands denkt aan enorme transfersom voor Bakayoko

Reacties

Johan Bakayoko gaat PSV ooit een enorme transfersom opleveren. Dat is de verwachting van algemeen directeur Marcel Brands.

Brands denkt aan enorme transfersom voor Bakayoko
© Pro Shots

De PSV-bestuurder was zondagochtend te gast bij ESPN en ging in op de 21-jarige aanvaller, die dit seizoen in 45 officiële duels dertien goals en veertien assists liet noteren. Elf van die treffers en negen van de verzilverde voorzetten, kreeg hij in de competitie achter zijn naam.

'Hij is weer heel erg op dreef de laatste weken', stelde Brands. 'Johan heeft een periode gehad dat het wat moeilijker ging, dat past ook wel bij zijn leeftijd. Maar de laatste weken is hij weer unstoppable.'

Het rendement en zijn potentie zorgen ervoor dat Bakayoko geregeld gelinkt wordt aan een transfer. Afgelopen zomer wees hij zelf een voor PSV riant vertrek naar Brentford nog af. 'Dat begon met twintig miljoen en het ging in de laatste dagen naar vijfendertig, met vijf miljoen aan bonussen', aldus Brands, die aanvulde dat PSV daar niet van baalde. 'Nee, wij hadden geen transfer nodig en we wisten dat er serieuze belangstelling liep voor Sangaré.'

Wie Bakayoko nu wil vastleggen moet dieper in de buidel tasten. De Belgische international ligt nog vast tot medio 2026 omdat hij recent zijn contract verlengde. 'En hij is inderdaad niet goedkoper geworden', beaamde Brands. 'Bakayoko heeft dit jaar weer een stap gemaakt. Hij zal echt niet tot zijn 26ste bij ons blijven, maar het ligt er wel aan welke club er komt. Als er een heel grote club komt, wat zeg je dan?', vroeg Brands zich hardop af, waarna Liverpool bijvoorbeeld als optie genoemd werd. Vervolgens vulde de algemeen directeur aan dat een Brentford-bedrag allang niet meer aan de orde is.

De recordverkoop van PSV dateert van 2019, toen PSV Hirving Lozano voor 45 miljoen euro verkocht aan Napoli.

Voetbal International ging onlangs al in op het spel van Bakayoko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer J. Bakayoko
Meer over J. Bakayoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.