Home Nieuws Twee uitgaande transfers in één week | Na Sambo vertrekt met Nassoh...

Twee uitgaande transfers in één week | Na Sambo vertrekt met Nassoh opnieuw zelf opgeleide speler transfervrij

1062
0

Het is rond. PSV verliest voor de tweede keer in één week een zelf opgeleide speler transfer aan een andere club.

De jeugdopleiding van PSV heeft niet alleen als belangrijke functie het opleiden voor het eerste elftal maar ook voor andere betaald voetbalclubs, al is dat laatste niet de hoofddoelstelling. In één week tijd verliest PSV in ieder geval twee zelf opgeleide spelers. Afgelopen week werd ook bekend dat de uitgaande transfer van Shurandy Sambo naar Premier League-club Burnley ook rond was. Die transfer zat er al even aan te komen en werd afgelopen woensdag officieel wereldkundig gemaakt.

Afgelopen dagen werd ook duidelijk dat PSV de grip op Mohamed Nassoh kwijt raakte. De aanvoerder van Jong PSV had nog wel een aanbieding van PSV op zak maar bleek met Sparta al verder te zijn. Ook die transfer is nu definitief rond. Nassoh gaat Jong PSV definitief verruilen voor een avontuur bij Sparta. De aanvallende middenvelder tekent een contract tot 2028 op Het Kasteel en sluit in de zomer aan bij Sparta, dat Nassoh dolgraag wilde overnemen van PSV.

Nassoh had nog een contract tot het eind van dit seizoen bij PSV en twijfelde over zijn toekomst. PSV wilde verlengen, maar de in Eindhoven geboren Marokkaan keek verder omdat zijn verwachtingen niet helemaal dreigde uit te gaan komen bij PSV. Sparta was al snel in de race en ook AZ zou concrete interesse hebben getoond maar Sparta trok aan het langste eind. Nassoh speelde al meer dan honderd wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, maar hij debuteerde nog niet voor het eerste elftal. Juist dat was zijn grote doel.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, is dolblij met de komst van Nassoh vanuit de opleiding van PSV. “Mohamed is een talentvolle speler, die zich in de Keuken Kampioen Divisie heeft laten gelden en klaar is voor de stap naar de Eredivisie. We zien in hem een speler met veel potentie, die zich nog veel verder kan ontwikkelen en zijn blij dat we hem voor vier jaar kunnen vastleggen”, klinkt het enthousiast vanaf Het Kasteel.


Vorig artikelOok in Mainz geniet men van ‘indrukwekkend’ PSV: ‘Ik ben echt heel blij’
Volgend artikelIs Ismael Saibari blessuregevoelig? Noa Lang volop in training en op schema voor speelminuten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in