Thijs Slegers' overlijden trok vorig jaar veel aandacht.
Volledig scherm
Thijs Slegers' overlijden trok vorig jaar veel aandacht. © Getty Images

PSV-supporters halen met ‘Thijswedstrijd’ duizenden euro's op voor Matchis

PSV-supporters hebben vorige week 23.000 euro opgehaald tijdens de zogeheten ‘Thijswedstrijd’, die werd georganiseerd om donorportaal Matchis een steun in de rug te geven. Matchis werd vorig jaar een stuk bekender door het verhaal van voormalig perschef Thijs Slegers van PSV. Hij overleed aan de gevolgen van leukemie en wilde nog donoren werven voor Matchis.

  1. PSV is nog lang niet klaar in dit seizoen: dit valt nog allemaal op te rapen voor Peter Bosz en zijn team
    PREMIUM

    PSV is nog lang niet klaar in dit seizoen: dit valt nog allemaal op te rapen voor Peter Bosz en zijn team

    Voor PSV is het kampioenschap dit seizoen wel binnen, ondanks het feit dat Feyenoord mathematisch nog altijd langs de Eindhovenaren kan. Iedereen die ook maar iets van voetbal snapt, weet dat dat niet meer gaat gebeuren. Feyenoord moet in drie wedstrijden dertig goals op PSV goedmaken én PSV moet de resterende duels allemaal verliezen. Veel spanning zit er voor PSV ogenschijnlijk niet meer op dit seizoen. Toch? Mispoes, want Peter Bosz wil er met PSV een écht iconisch seizoen van maken. Hoe?
    Eindhoven
  2. Waarom het aanstaande kampioenschap van PSV ook een (klein) beetje van ‘de rvc’ is
    PREMIUM

    Waarom het aanstaande kampioen­schap van PSV ook een (klein) beetje van ‘de rvc’ is

    Vroeger keurde de raad van commissarissen de jaarrekening van PSV goed, praatten de toezichthouders af en toe mee en dat was het wel. Anno 2024 gaat dat toch een beetje anders. Bij de ene club komen de commissarissen soms uitgebreid in het nieuws, bij de andere minder. Bij PSV kan bijna niemand deze functionarissen opnoemen, hoewel ze achter de schermen meer ‘meedoen’ dan vroeger. De aanstaande titel is straks dus ook een (klein) beetje de titel van de ‘rvc’. Wie zitten daarin bij PSV?
    Eindhoven